Известие

Collapse
No announcement yet.

Задните колела задържат

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Съгласен... Само дето написах, че като се дигне на крик и се натисне спирачката ,с лек натиск на нея задните спират дотолкова че на ръце тдудно ги превъртам... Със същия натиск на спирачката ако колата се движи не усещам да убивам инерция значително...
    Искам да кажа ,че все пак ако педала (примерно) задържа леко в натиснато положение пак може да загреят задните дискове... Не казвам ,че колата спира първо с тях и тн...

(имам си нова сондааа )
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Малко инфо от днес - смених кантара. На стария буталцето изобщо не помръдваше. Излязох да я пробвам и нямаше проблем, но... оказа се, че нямам задни спирачки (може би не съм ги обезвъздушил добре) и реших да видя как е ръчната. Беше си ОК, но като я свалих - няма тръгване. Не беше замръзнала, защото се върна както трябва, но не освободи колелата. Идва ми
      sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
        Малко инфо от днес - смених кантара. На стария буталцето изобщо не помръдваше. Излязох да я пробвам и нямаше проблем, но... оказа се, че нямам задни спирачки (може би не съм ги обезвъздушил добре) и реших да видя как е ръчната. Беше си ОК, но като я свалих - няма тръгване. Не беше замръзнала, защото се върна както трябва, но не освободи колелата. Идва ми
        Аз затова те попитах дали имаш дори лек луфт в лоста за ръчната като се опиташ да я вдигаш...
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Тези дни ще се сменя АБС- централата и дано вече се оправят нещата.
          Last edited by Furious 155; d.m.y г., 00:27.
          sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Проблемът е решен! Днес смених и двата задни спирачни апарата и нещета си дойдоха на мястото.

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
              Проблемът е решен! Днес смених и двата задни спирачни апарата и нещета си дойдоха на мястото.
              А старите какво им е? Като ги свали, проблемът видим ли беше?

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не, не видях нищо необичайно. Не че съм се задълбочавал в разгадаването на проблема. При дърпане на ръчната спирачка и последвалото спускане се чуваше нещо като цъкване откъм цилиндърчетата и започваше да задържа. При почукването им отпускаха. За мен е необяснимо, тъй като всичко беше сервизирано есента.
                Та това е в общи линии.

Comment

Working...
                X